Puk eten en drinken

Eten en drinken

Bij ons is zoveel mogelijk voeding en dranken biologisch. Kinderen dienen gevarieerd en gezond te eten. Onder gezond verstaan we biologisch. Hiermee bedoelen we onder andere onbespoten groente en fruit, maar ook het broodbeleg, melk of siroop is van biologische aard.

Voor de kinderen die ‘s ochtends naar KDV De Groene Vlinder komen gaan we er vanuit dat zij al ontbeten hebben. Door de ouders dient zelf flesvoeding mee worden genomen naar het kinderdagverblijf voor de allerkleinsten.

Tussendoortjes
In de loop van de ochtend krijgen de kinderen een stukje fruit of fruithapje en wat sap te drinken. Halverwege de middag krijgen de kinderen wat rauwkost (tomaat, komkommer, wortel) en/of een cracker/rijstwafel met wat te drinken aangeboden.

Lunch
Voor de dagopvang bestaat de lunch uit brood met beleg, glaasje melk of sap en stukje fruit. Eerst laten we de kinderen een boterham met iets hartigs eten daarna mogen ze een boterham met zoet beleg. Voor de BSO geldt dit alleen in vakanties, roostervrije of studiedagen, wanneer de kinderen hele dagen worden opgevangen.

Trakteren
Het is een feest als uw kindje jarig is! Wij vinden het hartstikke leuk als uw kind wil trakteren, maar is uiteraard niet verplicht. Gezonde traktaties worden door De Groene Vlinder op prijs gesteld. Getrakteerd snoepgoed eten we niet op, maar geven we de kinderen mee naar huis.

 

Warme maaltijd
Additioneel kan Kinderdagverblijf De Groene Vlinder aan het einde van de dag een warme biologische maaltijd voor uw kind verzorgen. Uw kind is van harte welkom om samen met ons, de dag af te sluiten met een lekkere, gezonde en warme maaltijd. Als u wenst kan dit op vaste dagen of op verzoek (incidenteel).

Indien u op flexibele basis gebruik wilt maken van een warme maaltijd voor uw kind, vragen wij u om dit drie dagen van tevoren aan de pedagogisch medewerker kenbaar te maken. Mocht u op de opvangdag de vraag hebben of het mogelijk is dat uw kind bij ons blijft eten, dan kunt u ons in de ochtend bellen of dit nog mogelijk is.

De warme maaltijd bestaat uit bijvoorbeeld:
• Aardappels met groenten en een stukje vlees;
• Pastagerecht;
• Bami- of rijstgerecht;
• Biologisch toetje of fruit.

Voor kinderen van 1 tot en met 3 jaar vragen wij hiervoor 2,50 euro per maaltijd. Een warme biologische maaltijd voor kinderen vanaf 4 jaar berekenen wij 3,25 euro per maaltijd.
Voor baby’s (tot 1 jaar) is het avondeten inclusief.

 Contact 

 

 Kijkafspraak 

 

 Inschrijven 

 

 Ouderlogin