Logo Uk & Puk pedagogisch programma

 

 

Uk & Puk zijn vriendjes

 

Met Puk is het fijn!

 

Pedagogische visie

Vertrouwde en stimulerende kinderopvang
Een kinderdagverblijf is ingericht speciaal voor kinderen en verschilt natuurlijk van een thuissituatie. Wij zullen te allen tijden ons best doen om uw kind thuis te laten voelen in een gezellige, vertrouwde, kindvriendelijke, stimulerende en veilige omgeving.

Kinderdagverblijf De Groene Vlinder biedt ieder kind de kans om op zijn eigen niveau en eigen tempo te ontwikkelen. Op onze locaties wordt gewerkt met speelhoeken, thema-activiteiten en gewerkt volgens het programma Uk & Puk.

Uk & Puk
Uk & Puk is een programma met activiteiten voor kinderen van 0 tot 4 jaar, dat werkt aan de brede ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters.

Uk & Puk gebruikt dagelijkse routines (zoals samen eten of buiten spelen) als vertrekpunt voor speelse activiteiten. En dus worden dagelijkse routines omgebogen tot leersituaties. Onze pedagogisch medewerkers hebben hierin een actieve rol, waardoor de groepsactiviteiten leiden tot begeleid spelen.

Bij het programma hoort ook handpop Puk. Dit is een echt speelkameraadje van de kinderen. In de meeste activiteiten speelt hij een rol. Puk maakt altijd wel iets mee wat de kinderen herkennen. Hij heeft nieuwe schoenen, of is verkouden. Puk biedt troost en is het vriendje bij wie baby's, dreumesen en peuters zich veilig voelen.

 

Activiteiten buitenschoolse opvang
Op de buitenschoolse opvang worden activiteiten georganiseerd, passend bij de leeftijd en interesses van de aanwezige kinderen. Zo kunnen de kinderen lekker buiten spelen, iets bezoeken, knutselen, samen spelletjes doen of een boekje lezen. We organiseren leuke activiteiten op het gebied van sport, cultuur en natuur. Denk hierbij aan buiten sporten of in de gymzaal ter bevordering van de motoriek. Of de diverse workshops: zoals koken en bakken, kruidentuin, muzikale interactie, schilderen of toneel; voor ieder kind is er iets dat bij hem of haar past!
Wij stimuleren de kinderen om veel in de buitenlucht te zijn en activiteiten te ondernemen in de natuur of met natuurlijke materialen. Zo wordt er met bamboe gebouwd, gespeeld met water en zand, erop uit getrokken naar bosrijke omgeving of moestuin in de buurt.

Puk aan het relaxen

 Contact 

 

 Kijkafspraak 

 

 Inschrijven 

 

 Ouderlogin