Keurmerk Groene Kinderopvang

Kinderopvangorganisaties die aantoonbaar kunnen maken dat zij natuur, duurzaamheid, milieu en buitenspelen hoog in het vaandel hebben staan, ontvangen het Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang. De Groene Vlinder heeft per februari 2015 deze erkenning ontvangen.

Kinderdagverblijf De Groene Vlinder voldoet daarmee aan de volgende groene kwaliteitseisen:

1. Natuur is verankerd in het pedagogisch beleidsplan
2. De buitenruimte voldoet aan negen groene kenmerken
3. Er is aandacht voor zaaien en oogsten
4. Er wordt samengewerkt met partijen uit de natuur- en milieueducatie
5. Er zijn minimaal twee mensen in huis die aantoonbaar affiniteit met natuur hebben.

Logo keurmerk groene kinderopvang

 

Biologische visie


Groen kinderdagverblijf
De Groene Vlinder is een groen kinderdagverblijf. Wij proberen met alles wat we doen onze biologische, ecologische en duurzame visie door te vertalen, zonder dat we een “geitenwollen sokken” organisatie zijn.

Buiten zijn en lekker ravotten
Wij bieden kinderen de ruimte lekker te ravotten, door met water en zand te spelen. Ook laten wij ze op een speelse manier de natuur te ontdekken. In een katoenen overall kunnen ze hun gang gaan, zonder dat ze met vuile kleding thuis komen.

Op speelse wijze de natuur verkennen
Daarnaast brengen wij uw kind ook milieubewustzijn bij. Door recyclen, scheiden van afval, composteren, opvangen van regenwater opvangen en hergebruiken van dit water voor het bewateren van de tuin. Ook mogen de kinderen een handje meehelpen in onze biologische moestuin. Op deze wijze leert uw kind op een leuke en ongedwongen manier om op een juiste manier om te gaan met het milieu.

Wat nodig is voor een verantwoorde toekomst
In onze natuurtuin hebben we kleine diertjes zoals kippen, konijnen en cavia’s. Wat is nu leuker dan om deze dieren te mogen verzorgen en knuffelen? Hiermee leren ze respect te krijgen voor dieren.

 


Samen
We ondernemen bij De Groene Vlinder veel in teamverband. Samen naar het bos gaan, spelletjes doen, hutten bouwen, speeltuintjes bezoeken in de buurt, knutselen met natuurlijke of gerecyclede materialen (zoveel als mogelijk), samen aan thema`s of projecten werken, picknicken of lokale bezienswaardigheden bezoeken.

Eten en drinken
Voeding is vanzelfsprekend ook een aandachtspunt. Wij maken gebruik van zoveel mogelijk biologische voeding en dranken. Kinderen dienen gevarieerd en gezond te eten. Onder gezond verstaan we ook biologisch. Hiermee bedoelen we onder andere onbespoten groente en fruit, maar ook het broodbeleg, melk of siroop is van biologische aard.

Biologische, ecologische en duurzame zienswijze
In alles wat De Groene Vlinder onderneemt, is ons doel om zoveel mogelijk onze biologische, ecologische en duurzame zienswijze na te streven. Zo ook in de ontwikkeling van uw kind. We bieden de kinderen namelijk maatschappelijk verantwoord speelgoed. Uw kind kan lekker vrij spelen zowel binnen als buiten in een veilige speelomgeving onder pedagogisch verantwoorde begeleiding.

 Contact 

 

 Kijkafspraak 

 

 Inschrijven 

 

 Ouderlogin